Poltár Crystal & Steel pripravuje opäť výrobu skla

16.03.2015 Poltár

Poltár 16. marca (TASR) - Opätovnú výrobu skla chce spoločnosť Poltár Crystal & Steel začať v prvom kvartáli 2016. Novú tvár firmy a nové sklárske výrobky predstavili preto jej zástupcovia nedávno aj na veľtrhu Ambiente 2015 vo Frankfurte nad Mohanom.

Ako sa uvádza na webovej stránke mesta Poltár, sklárne majú v pláne aj naďalej vyrábať strojne fúkané a lisované výrobky zušľachťované brúsením. Novinkou bude hladká kalíškovina s ťahanou nohou. Sortiment zaujal pozornosť bývalých obchodných partnerov z Veľkej Británie, USA, Grécka, Talianska, Francúzska, Číny či Japonska, ale aj potenciálne nových klientov z iných krajín.

Spoločnosť Poltár Crystal & Steel po tom, ako prevzala bývalý závod Slovglass v konkurze, má od štátu prisľúbenú refundáciu časti investície na obstaraný dlhodobý hmotný majetok vo výške viac ako 5,01 milióna eur, úľavy na budúcej dani z príjmu v hodnote takmer 4,18 milióna eur a príspevok na vytvorenie nových pracovných miest vo výške takmer 2,61 milióna eur.

Ako nedávno pre médiá uviedol majiteľ podniku Vladimír Poór, príprava sklárskej výroby je dnes v plnom prúde, objednané sú už taviace pece ako kľúčová časť výroby. Spoločnosť má uzavreté zmluvy na dodávku technologických zariadení, ktoré sa vyrábajú na mieru v hodnote približne 14 miliónov eur.

Firma spustila začiatkom minulého roka v jednej časti závodu strojársku výrobu komponentov pre lokomotívy, vagóny a vysokozdvižné vozíky. Aktuálne zamestnáva 54 ľudí. Po plnom spustení sklárskej výroby by tam malo nájsť prácu až 400 ľudí.
 

Vyberte región